Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısı, Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde Şanlıurfa'da yapıldı.

        Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen ve 106 belediyeden yetkililerin katıldığı toplantıda, "GAP Bölgesinin Jeotermal Enerji Potansiyeli ve Geleceği", "Karaali Bölgesi Jeotermal sera çalışmaları" ve "Türkiye'nin güneşi" konuları ele alındı.

        Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Baba, Türkiye'nin jeotermal açısından çok zengin bir ülke olduğunu söyledi.

        Şanlıurfa'da 2 bölgede jeotermal kaynağı olduğunu, bunlardan Karaali bölgesinde 32 sontaj bulunduğunu aktaran Baba, şöyle konuştu:

        "Karaali bölgesinde 58 derece sıcaklığa ulaşılan noktalar var. Burada seracılık ve termal turizmi olarak kullanılıyor. Diğeri ise Kabahaydar bölgesi. Burada çok büyük bir çalışma yok şimdilik. Ama 29 derece bir sıcaklıktan bahsediliyor. Bunun da önemli bir sıcaklık olduğunu düşünüyorum. Buranın da araştırılması gerekiyor. Bölgenin Jeotermal potansiyelinin iyi olduğunu ve bölge için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bölgenin kalkınmasına ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum."

        Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci ise, belediyelerin tecrübelerini paylaştığı toplantının Şanlıurfa'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Böyle toplantıların şehirlerin tanıtımı için büyük bir öneme sahip olduğunu aktaran Bahçeci, kendilerini misafir eden Haliliye Belediye Başkanı Demirkol'a da teşekkür etti.

        Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, toplantıya katılan 106 belediye yetkilisine iyi bir ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, katılımcılara toplantı sonrası kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla gezi düzenleyeceklerini söyledi.

        Amaçlarının Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerini katılımcılara anlatmak olduğunu ifade eden Demirkol, "Gittikleri yerlerde kentin huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu, tarihi ve kültürel değerlerinden bahsedecekler, bu da kentin turizmine katkı sağlayacaktır." dedi.

        Toplantıya, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve birlik üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler