Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında kentte film çekilmesini önemsediklerini ve Sümer Tilmaç'ın adını destek ödülüyle yaşatacaklarını söyledi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim Ayı Toplantısı'nın ikinci oturumu, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

        Türel, 32 maddenin görüşüldüğü toplantıda, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında verilecek "Antalya Film Destek Fonu Ödülü" isminin "Antalya Film Destek Fonu Sümer Tilmaç Ödülü 2016" olarak oy birliğiyle değiştirilmesinden dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

        Merhum Tilmaç'ın Antalya'nın Türk sinemasına kazandırdığı önemli değerlerden olduğunu ifade eden Türel, sanatçının hayattayken zaman zaman sohbetlerinde, ilk bisikletini lise yıllarında yanında çalıştığı babası Suphi Türel'in hediye ettiğini anlattığını dile getirdi.

        Tilmaç'ın vefatının herkesi üzdüğünü anlatan Türel, şöyle konuştu:

        "Tabii ismini verdiğimiz ödül aslında sıradan bir ödül değil çünkü Film Destek Fonu Ödülü, Antalya'da film çekilmesi halinde muhataplarına veriliyor. Yani biz, film festivalimizin içinde Antalya'da da film çekilmesini önemsiyoruz ve Antalya'da film çekmeyi taahhüt eden prodüksiyon firmalarına da böyle bir destek ödülü veriyoruz. Antalya'nın çok önemli bir değeri olan Sümer Tilmaç'ın ismini yaşatacağız. Bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum ve meclisimize de oy birliğiyle bu kararı aldığı için teşekkür ediyorum."

        - "2017'de toplu taşımada yeni düzen"

        Türel, toplu taşımada tek tip araca geçiş planına ilişkin ön çalışmaya göre bugün itibarıyla Antalya merkezinde 500 otobüsle iyi bir hat düzenlemesi yapıldığında, rotasyonla bugünkü yolcu kapasitesini taşıma şansları olduğunu, kırsalla ilgili ise 40 minibüse ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

        "1 Ocak itibarıyla Antalya'nın yeni düzeninde yeni araçlarıyla toplu ulaşımını yürüteceğiz." diyen Türel, şunları kaydetti:

        "Biz her şeyi esnafımızın hayrını düşünerek yapıyoruz. Antalya'nın bütün toplu ulaşım düzeniyle ilgili önceliği de onlara tanıyoruz. Eğer esnaf diyorsa ki, 'Ben otobüsü istemiyorum, minibüse döneceğim.' Hay hay, hiç kimseye en ufak bir baskı söz konusu değil. Tamamen kendi takdirleriyle bir karar veriyorlar. Benim önerim otobüse dönmeleri ama kendilerinin takdiri hiçbir zorlama yok. Sistemle ilgili çalışma bugün sayılar netleşsin ondan sonra başlayacak."

        Türel, Antalya’daki toplu taşımada planlanan sistemin yerine oturmasının ardından Alanya, Manavgat ve Kemer için de benzeri bir uygulama yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

        Toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Miami Belediyesinin "kardeş kent" olması da kararlaştırıldı.

        Bu arada, meclis üyeleri, toplantı öncesi yeni belediye binasındaki mecliste kullanılacak sistem için parmak izlerini verdi. Başkan Türel de parmak izini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler