Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, açılışını gerçekleştirdiği Devlet Tiyatro binasına ilişkin, "Bu aynı zamanda bölgemizde estirilmek istenen teröre verilen en güzel cevaplardan biridir. Biz teröre, her türlü bozgunculuk girişimlerine rağmen, güzel işler yapmaya, eserler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

        Avcı, İpekyolu ilçesindeki eski Van şehrinde bulunan tarihi Hüsrevpaşa Camisi ve kazı alanındaki incelemelerinin ardından Devlet Tiyatrosu binasının açılış törenine katıldı.

        Depremin ardından binanın güçlendirilerek açılışa hazır hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Avcı, binanın kente çok yakışan bir kültür ve sanat ocağı olduğunu söyledi.

        Van'ın taşıdığı büyük kültürel ve turistik potansiyelle çok daha iyi yatırımları hak ettiğini vurgulayan Nabi Avcı, şöyle konuştu:

        "İnşallah zaman içinde kentin sahip olduğu tüm değerlerin gün ışığına çıkacağı sadece Türkiye'de değil bütün dünyada tanınacağı bir tanıtım kampanyasıyla inşallah Van şenlenecek. Bu aynı zamanda bölgemizde estirilmek istenen teröre verilen en güzel cevaplardan biridir. Biz teröre, her türlü bozgunculuk girişimlerine rağmen güzel işler yapmaya, eserler üretmeye devam edeceğiz demektir. Yeni binanın ve yeni sezonun Vanlı sanatsever, öğretmen ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah burada, tiyatronun dışında başka etkinlikler de düzenlenecektir."

        Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ise binanın çağın gereklerine uygun olarak güçlendirildiğini kaydetti.

        Birecik, "Bakanımız göreve geldiğinde yaptığımız bilgilendirmede en çok ilgilendiği konulardan biri burasıydı. Eksik olmasınlar bize her türlü desteği verdi, teşekkür ediyoruz. Binamızın kentimize hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Açılışın ardından tiyatroyu binasını gezerek bilgi alan Avcı, sanatçılarla sahnede fotoğraf çektirdi.

        Kurban Bayramı'nın birinci gününde PKK'lı teröristlerce bombalı saldırının gerçekleştirdiği bölgede inceleme yapan Avcı, Van Valiliğini ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler