Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valiliği, dezavantajlı mahallerde eğitim gören 85 öğrenciyi, "Şanlıurfa'dan Şanlı Çanakkale'ye Ecdadın İzinde" Programı kapsamında Çanakkale ve İstanbul'a gönderdi.

        GAP TEM Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Proje Koordinatörü Abdullakadir Aykut, program hakkında ve öğrencilerin gezeceği mekanlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

        Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, programda yaptığı konuşmada proje kapsamında kentte 5 bin 400 öğrenciye Çanakkale'ye götürmeye hedeflediklerini söyledi.

        Projenin yükünün çoğunluğu belediyelerde olduğunu belirten Tuna, projeye verdikleri destekten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir, Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye belediyelerine teşekkür etti.

        Proje hakkında bilgi veren Tuna, şöyle konuştu:

        "Çanakkale Türkiye'nin kısa bir tarihidir. Ortak vatanımızın tabusu orada. Mutlaka herkesin gidip göresi gereken bir yer. Lise öğrencilerimizi götürüyoruz, inşallah bu projeyi ileri ki zamanlarda genişletiriz. Gençlere sesleniyorum, sizler Fatih'in gönülleri fethettiği yaştasınız. Şanlı unvanını yüreğinin hakkıyla almış bir şehrin gözbebeği evlatlarısınız. İşte bu yüzdendir ki geleceğe dair umut kapılarımız hep açık olsun ümidiyle siz evlatlarımıza, ecdadımızın izinde bir gönül yolculuğu yaşatalım istedik. Şimdi üstünde yaşadığımız bu topraklara vatanımız diyebiliyorsak, geçmişte şehit verdiğimiz içindir. Bu bakımdan gelecekte de vatan diyebilmemiz için bugün, milli hafızamızı taze tutmalı, şanlı geçmişle aydınlık bir gelecek arasında durduğumuz şu günlerde millet olarak yaşadıklarımızı, tarihimizi iyi analiz etmeliyiz. Bu şanlı şehrin yarını ve umutlarısınız. Siz evlatlarımıza ecdadımızın izinde bir gönül yolculuğu yaşatmak istedik. Siz birliğimizin ve dirliğimizin teminatısınız. Sizlere çok güveniyoruz."

        Konuşmaların ardından, halk oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Daha sonra etkinliğe katılanlar, okunan dualar eşliğinde Çanakkale'ye gidecek öğrencileri havaalanına uğurladı.

        Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve öğrenci velileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler