Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Hanak İlçe Müftüsü Hasan Telli'nin 10 yaşındaki oğlu Hüzeyfe'nin semazenli fotoğrafı, Makedonya'da görev yapan bir öğretim üyesinin kapağında yer aldı.

        Müftü Telli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'ın Hanak ilçesindeki görevine başlamadan önce 5 yıl Makedonya'da görevli olduğunu belirterek, Makedonya'da bulunduğu sürede 10 yaşındaki oğlu Hüzeyfe'nin sema yaptığını ve gösterilere katıldığını söyledi.

        Oğlu Huzeyfe'nin sema gösterisi yapmasının Makedonların ilgisini çekmeye başladığını ifade eden Telli, Makedonya Kril ve Metodyu Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Dr. Maria Leontiç'in, üniversitede düzenlenen "Türk Kültürü Tanıtım Etkinliği"nde Hüzeyfe'yi semazen kıyafetli haliyle fotoğrafladığını dile getirdi.

        Leontiç'in kendilerinden izin alarak, Hüzeyfe'nin sema yaparken çektiği fotoğrafını Türkçe dil bilgisi üzerine yazdığı kitaba kapak yapmak istediğini dile getiren Telli, şunları konuştu:

        "Hüzeyfe'nin sema hikayesi Makedonya'da iken başladı. Benim orada bulunduğum sürede oğlum sema gösterisi yapardı. Bu alanda çeşitli faaliyet ve etkinliklere katılırdı. Gösterilere ilk başladığında 4 yaşındaydı. Küçük olması nedeniyle dikkat çekerdi. Camilerde başlayan etkinlik, Makedonya'nın geneline yayıldı. Üsküp'te de bazı programlarda yer aldı, orada da gösteri yaptı."

        Hüzeyfe'nin gösterilerini maddi karşılık olmadan yapıldığını anlatan Telli, bu vesileyle İslam'ı ve Türk kültürünü tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

        Makedonya'daki söz konusu etkinliğin en küçük semazeninin Hüzeyfe olduğuna işaret eden Telli, "Oradaki semazen etkinliğinin en küçüğü Hüzeyfe olunca, Hanımefendi Leontiç'in dikkatini çekti. Semazeni merak etti. Bizimle İslam ve semazen kültürü hakkında bir görüşme yaptı. Dr. Leontiç bir Türkçe dil bilgisi kitabı hazırlamak istediğini söyledi. 'Eğer müsaade ederseniz, ben Hüzeyfe'nin semazenli fotoğrafını bunun kapağına koymak istiyorum." dedi. Biz de memnuniyetle bunu kabul ettik. Biz buraya döndüğümüzde de kitabı bize gönderdi. Sürpriz oldu."

        Telli, Dr. Leotiç'in Türkçenin hoşgörü dünyasını ön plana çıkarmak amacıyla masum bir çocuğu fotoğraflamanın daha uygun olacağını düşündüğünde kapak yaptığını kaydetti.

        10 yaşındaki Hüzeyfe Telli ise fotoğrafının kitaba kapak olmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, "Çok mutlu odum. Semazeni çok seviyorum. Sevdiğim için de sürekli yapıyorum. Bu durum karşısında daha çok mutlu oldum. Sema gösterilerini devam ettirmeyi düşünüyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler