Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı Köyü'nde yaşayan 78 yaşındaki Fatma Balkaya, çömlek yaparak ailesini geçindiriyor

        Gökyazı Köyü'nde ikamet eden, 12 çocuk ve 95 torun sahibi Balkaya, çanak çömlek yaparak evinin geçimini sağlıyor.

        Balkaya, kendisinden 5 yaş büyük eşi Yusuf Balkaya'nın çalışamadığını bu nedenle yaptığı el sanatıyla geçindiklerini söyledi.

        Yaptığı çanak, çömlek ve küpleri 40-50 liradan sattığını anlatan Balkaya, "Çocuklarımın hepsi evli ve ayrı şehirlerde yaşıyor. Bizleri de götürmek istediler, ancak kabul etmedik. Şu anda eşimle bir tek odada yaşıyoruz. Köyün yakınında bulunan Karasu Nehrinin yamacından getirdiğim toprakla çanak, çömlek ve küp yapıp satıyorum." dedi.

        Yaklaşık 65 yıl önce bu işi annesinden öğrendiğini anlatan Balkaya, bundan birkaç yıl önce günde 6-7 çömlek yaptığını, ancak yaşı ilerlediği için şimdi çok fazla çalışamadığını dile getirdi.

        Balkaya, çömlek yapma işini Mayıs ayından başlayarak Ekim ayı sonuna kadar sürdürdüğünü belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler