Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlardan bazılarının isimleri, Tokat'ın Erbaa ilçesinde bulunan bir lisede tüm sınıf ve odalarda yaşatılacak.

        Erbaa Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da FETÖ mensupları ile onları destekleyen dış mihrakların darbe girişimine maruz kaldığını hatırlattı.

        Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde her fikirden insanların gencinden yaşlısına kadar bir araya gelip karşı durmasıyla önlendiğine işaret eden Sezgin, Türk milletinin devletine, bayrağına, dinine ve ülkesine sahip çıktığını vurguladı.

        Eğitim öğretim yılı başında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile şehitlerini anmak üzere bir dizi etkinlikler planladıklarını anlatan Sezgin, "Etkinlikler kapsamında alçak darbe girişimini unutmamak adına anı defteri oluşturduk. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu deftere 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazıyor. Gelecek yıl mayıs ayı sonuna kadar açık olacak deftere duygularını en iyi şekilde ifade eden öğrencilerimizi ödüllendireceğiz." dedi.

        Sezgin, 15 Temmuz'u unutturmamak, şehitleri her zaman hatırlamak adına sınıf ile tüm odaların girişine şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir dahil 30 şehidin isimleri, öz geçmişleri ve fotoğraflarını koyduklarını belirterek, "Yine bunun büyük ebatlarını okulumuzun koridorlarına ve değişik birimlerine asmak suretiyle öğrencilerimizin darbe girişimini unutmamalarını sağlamayı amaçladık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Gençliğimiz tarihini bildikçe, milli ve manevi değerlerine sahip oldukça bu ülke dünya var oldukça baki olacaktır." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler