Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, TFF 1. Lig takımlarından Boluspor'un yönetim kurulunu ziyaret etti.

        Kulübün Karaçayır Mahallesi'nde bulunan tesislerinde gerçekleşen ziyarete Milletvekili Ercoşkun'a AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen de eşlik etti.

        Ziyarette konuşan Ercoşkun, Boluspor'a yeni sezona başarılar dileyerek, Necip Çarıkçı başkanlığındaki yönetim kuruluna da başarılar diledi.

        Ercoşkun, Boluspor'un kazasız, belasız, sakatlanmadan veya herhangi bir sıkıntı yaşamadan iyi bir lig ve sezon geçirmesini temenni ettiğini belirterek, "Sportif başarı da önemli ama, teknik heyetimize ve futbolcularımıza inşallah başarılar temenni ediyorum." dedi.

        Bolu'nun, Ankara ve İstanbul gibi 2 büyük metropol şehrin arasında bulunması itibarıyla, doğal güzelliklerinin de dünyada eşi benzeri bulunmamış seviyede olması vesilesi ile Türkiye'nin gözbebeği bir il olduğunu ifade eden Milletvekili Ercoşkun, şöyle konuştu:

        "Bolu’nun önümüzdeki süreçte gelişimindeki adımlardan bir tanesi de özellikle sporla alakalı her türlü konu. Boluspor’un marka değeri ile lokomotif bir güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü turizmi biz destekleyeceksek bunun en önemli kalemlerinden bir tanesi spor turizmi olacak. Aslında turizm bakanlığının ülke genelinde yapmış olduğu yatırımlara baktığınızda özellikle son 4-5 yıldır nüfusuna göre en fazla yatırımı alan ilin Bolu olduğunun altını çizmemiz lazım."

        Ercoşkun, gerek Gençlik ve Spor Bakanına gerekse de Başbakan Binali Yıldırım'a Bolu’ya stat yapım konusunu dile getirdiklerini söyledi.

        AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun, "Türkiye genelinde her konuda olduğu gibi tesisleşme ve yatırım anlamında birçok konu artık başarılmış vaziyette. Dolayısıyla Gençli ve Spor Bakanlığının bütçesi de biraz daha artmış vaziyette. Biz de diyoruz ki Bolu olarak bu bizim en önemli adımlarımızdan bir tanesi. Dolayısıyla bizi gelir getirici bir proje ile değil ekstra bir bütçeyi kazandırabilirsek inşallah bu stadın yapımını da gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

        Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı ise, Bolsupor kulübünün yönetiminin Mayıs ayında göreve geldiğini belirtti.

        Başkan Çarıkçı, "Sayın vekilimizle geçmişte Boluspor’da beraber çalıştık. Kendisi hem Boluspor Yönetim Kurulunda görev yaptı hem de hem de iç saha da ve dış sahadaki maçlarımızda destekledi bizleri. Kendisi futbolu bilen ve Boluspor’u seven bir arkadaşımız." dedi.

        "Bolu halkının en büyük değeri Boluspor kulübüdür. Boluspor kulübünün başarılı olmasını herkes istiyor." diyen Çarıkçı, şunları kaydetti:

        "Bunun için eksik olan tek konu şampiyonluk. Burada tek eksik kalan Boluspor’un lige çıkması. Bunun için de başta yönetim kurulumuzla ve teknik heyetle beraber 3 yıllık bir plan yaptık. Fuat Çapa hocamızla beraber. Ve sezona başladık. Boluspor Kulübü şu anda 11 puanımız var. İyi gidiyoruz. Hedefimiz belki bu sene belki de seneye takıma başarı getirmek. Bu takımı şampiyon yapmak için elimizden gelen her şeyi sağlayacağız."

        Çarıkçı, şu anda tek isteklerinin Boluspor'a layık bir stat yapılması olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin 30 tane şehrine yeni statların yapıldığını Bolu'nun da bir stat istediğini kaydetti.

        Şampiyon olması durumunda Boluspor'un gelecek sezonda maç oynayacağı bir yer olmadığına dikkat çeken Çarıkçı, "Bu anlamda da baştaki büyüklerimizden Bolu’daki siyasilerden tek istediğimiz Bolunun taraftarının istediği stadın bize verilmesi. Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Bolu, Giresun bunlar futbol şehri. Diğer takımlarda bu statlar yapıldı. Bugün Çorum’da da stat yapıldı. Ama Bolu bir de spor merkezi o anlamda da sayın vekilimizden bu konuda destek bekliyoruz. Bu taraftar ve Bolu şehri bu stada layık." dedi.

        Bolu Belediyesinin stat yeri konusunda çalışmalara başladığını da sözlerine ekleyen Çarıkçı, yerin en kısa sürede bulunarak Bolu'nun yeni stadına kavuşmasını istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler