Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu (MYO) yerleşkesine "15 Temmuz Marmaris Şehitleri" adı verildi.

        İçmeler Mahallesi’ndeki Marmaris Turizm MYO bahçesinde 5. Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrencilerin yaptığı pilav ve aşure dağıtıldı, ilahiler söylendi.

        Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, etkinlikte yaptığı konuşmada, şehitlerin emanetlerini en iyi şekilde korumak ve adlarını yaşatmanın görevleri arasında olduğunu söyledi.

        İlçedeki iki okula, iki sokağa ve bir hastaneye 15 Temmuz’da şehit olan polislerin adlarının verildiğini hatırlatan Yüksel, "O hain gecede suikastçılar emeline ulaşamadı. Hiç zaman da ulaşamayacak." dedi.

        Marmaris Turizm MYO Müdürü Zekeriya Bingöl, Üniversite Senatosuna yüksekokulun yerleşkesine, 15 Temmuz Marmaris Şehitleri adının verilmesini önerdiklerini ve Senatonun da bu öneriyi kabul ettiğini söyledi.

        Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İçmeler Mahallesi'nde bulunduğunu ve direnişi başlattığını anımsatan Bingöl, şöyle konuştu:

        "15 Temmuz gecesi ülkemiz, devletimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz ciddi bir terör örgütüne karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimizin her kademesinde direnç göstermiş, vatandaşlarımızın da gösterdiği üstün fedakarlık ülkemizi büyük bir tehlikeden kurtarmıştır. Tüm dünyaya örnek olan bu direniş vatan mücadelesine dönüşmüştür."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan FETÖ örgütünün emniyet güçlerince bertaraf edildiğini aktaran Bingöl, şunları kaydetti:

        "Ancak bu sırada Marmaris'imiz maalesef iki şehit verdi. Biz de bu hain gecede yurdun her bir yerinde şehitlerimizin adlarını yaşatmak için Senatomuzun da onayıyla kampüsümüze şehitlerimizin adını verdik."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler