Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Hep Gül Aysel" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

        Sarıkamış Kaymakamlığının katkılarıyla Tiyatro Balans ekibi tarafından, İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen ve tek perdeden oluşan oyun, izleyicilerin beğenisini topladı.

        İlçe Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğunu söyledi.

        Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

        "Bu tür etkinlikler, toplumun bilinçlenmesi açısından çok anlamlı. Bu akşam izlediğimiz, 'Hep Gül Aysel' oyunundan hepimizin kendimize göre çok önemli mesajlar aldığımızı düşünüyorum. Kamu spotları ve benzeri faaliyetlerin bu oyun ile anlatılmak istenilen şeyler kadar etkili olduğunu düşünmüyorum. Biz bu akşam Sarıkamış'ta farkındalık oluşturmak istedik. Burada gördüklerinizi ailenize, çevrenize anlatmanızı istiyorum. Bizler toplumumuza örnek olalım, kadınlarımıza değer verelim. Annelerimize, eşlerimize, çocuklarımıza huzurlu ve mutlu bir aile ortamı yaşatalım."

        Başarılı oyunlarından dolayı tiyatro ekibine teşekkür eden Karaman, "İnşallah bundan sonrada belediyemizle birlikte bu tür faaliyetleri daha sıkça yapacağız." dedi.

        Karaman, etkinlik sonunda tiyatro ekibine çeşitli hediyeler takdim etti.

        Tiyatroyu, İlçe Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul ve çok sayıda vatandaş izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler