Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Gölbaşı ilçesinde Cem Vakfı tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

        Alevi Kanaat önderi Ali Büyükşahin, yaptığı konuşmada Kerbela olayının hiçbir zaman unutulmadığını ve unutulmayacağını söyledi.

        "Yezit ve yezit soylarına lanet olsun." diyen Büyükşahin, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerine Allah'tan rahmet dileyerek 'Rahmet içinde olsunlar, onların ruhları şad olsun. Onlar büyük insanlardı, toplum için, insanlık için, din için onlar kendi canlarını feda ettiler." ifadesinde bulundu.

        Kaymakam Murat Zadeleroğlu ise muharrem ayının bütün insanlığa ve tüm ümmete hayırlar getirmesini temenni ederek "Hak mağlup olmaz, Hak her zaman galip olur. Niye Kerbela'da şehitler verdik. Şehit vermek demek aslında en büyük kazancı elde etmektir. Zulüm ile abat olunmaz. Kerbela kılıcın galip geldiği yer değil, Kerbela kanın kılıca galip geldiği gündür. İşte bu yüzden Hak her zaman galiptir." diye konuştu.

        Belediye Başkanı Yusuf Özdemir de Kerbela olayının insanlık tarihinin en acı günü olduğunu dile getirdi.

        Gölbaşı Müftüsü Selami Sayın ise "Hz. Hasan ve Hüseyin hepimizin canı, cananıdır. Muharrem ayı kan dökmenin haram kılındığı bir aydır. Bizler muharrem ayını ve Kerbela'yı anlamak istiyorsak kardeşliğimize sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

        Cemevinde düzenlenen aşure etkinliği semah gösterilerinin ardından ikram edilen aşurelerle son buldu.

        Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Gölbaşı Emniyet Müdürü Abdurrahman Köse, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler