Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Muharrem ayı dolayısıyla Çınarcık Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen anma programında bin kişiye aşure ikram edildi.

        Muharrem ayında tutulan 12 günlük matem oruçlarının ardından düzenlenen aşure programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

        Aleviliğin tanımı hakkında bilgilendirme yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu kültür Vakfı Çınarcık Şube Başkanı Mahmut Demir, burada yaptığı konuşmada, aleviliğin, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri merhamet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvesi sevgi hamuruyla yoğrulmuş canların inanç sistemi olduğunu söyledi.

        Bugünün yas-ı matem günü olduğunu hatırlatan Demir şunları kaydetti:

        "Biz aleviler yas-ı matemde 12 gün orucumuzu tuttuk. Allah kabul etsin. Hz. Ali her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur. Bizim alevi felsefemiz hoşgörüyü, inancı ve kimseyi ötekileştirmemeyi gösterir. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü sözünde de belirtildiği gibi biz her zaman mazlumun yanındayız, zalimin karşısındayız. Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki, Türkiye'de ve dünyada insan katliamı vardır. Bunlar yüreğimi acıtıyor, canımı acıtıyor. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Yoksula, fakire sahip çıkmamız lazım."

        Ardından Alevi Dedesi Hüseyin Akpınar tarafından aşure duası yapılarak aşure dağıtımı yapıldı.

        Programa, Çınarcık Belediye meclis üyeleri Ali Kırıcı ve Hakkı Çelik, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Alemdar Coşkun, alevi dernekleri temsilcileri ve üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler