Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde dere yatağında mahsur kalan inek, 2 gün sonra kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Yeşilyayla köyünde oturan İhsan Akbilmez, otlaması için serbest bıraktığı ineğini bulamayınca arama çalışması başlattı.

        İneğin Çukurfenk mevkisinde yaklaşık 300 metre aşağıdaki dere yatağında kumluk alanda mahsur kaldığını gören Akbilmez, köylülerle uğraşmasına rağmen hayvanı bulunduğu yerden çıkaramadı. Bunun üzerine İl Özel İdare Müdürlüğünden yardım istendi.

        Müdürlük ekipleri, taşlık ve dağlık alanda 2 gün araziyi düzleştirmek için çalışma yaptı. İnek, yanına inen iş makinesinin kepçesine konularak kurtarıldı.

        Akbilmez, AA muhabirine, mahsur kaldığı 2 gün boyunca yaban hayvanlarından zarar görmemesi için ineğin başında beklediğini, yağmurda üzerine branda örttüğünü anlattı.

        Elindeki tek hayvanın bu inek olduğunu dile getiren Akbilmez, "Gelirimiz, geçimimiz bu inek. Onun için ineği çıkarmak bizim için çok önemliydi. İneğimizi yavrumuz gibi seviyoruz. Bu kadar kıymetli. Kaybetseydik, ailemizden birini kaybetmiş gibi yas tutacaktık. Hayvanımızın kurtarılmasının sevincini yaşıyorum." dedi.

        İhsan Akbilmez'in eşi Türkan Akbilmez de "Kara Kızım" dediği ineğinin kaybolduğunda çok üzüldüğünü, kurtarılmasından da mutluluk duyduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler