Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Menteşe ilçesinde elektronik atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için başlatılan e-atık uygulaması kapsamında 4 ayda 250 kilo atık toplandı.

        Menteşe Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme lisansına sahip firma ile yaptığı protokol kapsamında elektronik atıklar geri dönüşüme kazandırmak için çalışma başlattı.

        Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, elektronik atıkların yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda belediye ekiplerince yapılan çağrı üzerine yerinden toplandığını dile getirerek, kullanıcı için riskli olmayan elektronik atıkların, kontrolsüzce doğaya bırakıldıklarında veya yakıldıklarında çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti.

        Bu riski ortadan kaldırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği lisansa sahip bir firma ile protokol imzaladıklarını belirten Gümüş, "Protokol gereği artık elektronik atıklar ekiplerimizce toplanmaktadır. Ellerinde televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo, buzdolabı, çamaşır makinası, cep telefonu gibi elektronik atığı olan vatandaşlarımız bize ulaşabilir" ifadelerini kullandı.

        Gümüş, kent merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında 4 ayda 250 kilo e-atık toplandığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler