Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Saimbeyli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

        Ünüvar, mesajında, Orta Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağladığı için stratejik bir konuma sahip Saimbeyli'nin tarih boyunca birçok işgale uğradığını belirtti.

        Bu işgallerden sonuncusunun Fransız işgali olduğunu hatırlatan Ünüvar, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz gecesi Türk'ün nasıl ki karanlığa mahal vermeyeceğini gördüysek 96 yıl önce de ceddimiz Saimbeyli'de aydınlığa ulaşmıştır. Milletimizin bağımsızlığına olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Saimbeyli halkımız için de tezahür etmiş ve yüzbaşı Doğan ve Kaymakam Saim Bey'in liderliğinde ilçe düşman işgalinden kurtarılmıştır. 1922'de ise Kaymakam Saim Bey'in gösterdiği kahramanlık vesilesiyle bu adı almış ve yeni bir ilçe olarak kurulmuştur. Milletimizin bir daha o karanlık günleri yaşamaması dileğiyle tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta Saim Bey ve Doğan Yüzbaşı olmak üzere kurtuluş yolunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler