Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, vatandaşları baca temizliği konusunda uyardı.

        Özbalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ilçelerinde 3 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı.

        Bu yıl benzer üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlardan gerekli tedbirleri almalarını isteyen Özbalcı, kış gelmeden baca temizliğinin yaptırılması uyarısında bulundu.

        İlçede vatandaşların yüzde 80'inin doğalgaz kullanmaya başladığına işaret eden Özbalcı, şunları dile getirdi:

        "Diğer vatandaşlarımız ısınmada kömür kullanıyor. İnşallah o vatandaşlarımız da kısa zamanda doğalgaz kullanımına geçerler. Geçen kış mevsiminde 3 vatandaşımızın karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirmesi bizleri üzüntüye boğdu. Aynı üzüntüyü bir daha yaşamak istemiyoruz. Vatandaşlarımızın baca temizliğini düzenli olarak yapması, soba, dirsek ve boruları gözden geçirmesi, sobanın usulüne uygun yakılması, gece yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmesi, sobalara fazla kömür atılmaması konusunda dikkati olmaları gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler