Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) desteğiyle hazırlanan iki yeni proje tanıtıldı.

        AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, TAGEM temsilcileri Atila Uyar ve Sinem Gümüşsoy ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve YENİGIDAM öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

        Toplantıda, koordinatörlüğünü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek’in yaptığı "Gıda Kalitesi ve Emniyeti Yönünden Geleneksel İçeceklerimize Yenilikçi Proses Teknolojilerinin Uygulanması" projesi ile koordinatörlüğünü araştırma görevlisi Dr. Sibel Uzuner’in yaptığı "Yüksek Hidrostatik Basınç ile Mikroalglerden Fermente Edilebilir Şeker ve Pektinaz Enzimi Üretimi: Büyük Ölçekli Yenilikçi Bir Yaklaşım" projesi, katılımcılara tanıtıldı.

        Toplantıda, TAGEM’in Ar-Ge destekleri konusunda da bilgiler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler