Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Şubesi tarafından 18. aşure etkinliği düzenlendi.

        Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Cemevi bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada en fazla ihtiyaç duyulan şeyin, birlik beraberlik olduğunu söyledi.

        Aşure etkiliğinde, her kesimden insanların bir araya geldiğini ifade eden Pamuk, "Hz. Muhammed hepimizin peygamberi, Hz. Ali hepimizi kahramanı, Hz. Hüseyin hepimizin şehidi ve ciğerparesidir. Erenler, hepimizin feyz kaynağı, önderi ve yol göstericisidir. Kerbela'yı birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek şekilde anlarsak inşallah bir daha yaşanmaz, yaşanmayacaktır. Türkiye ve dünyaya en güzel cevabı buradan veriyoruz." diye konuştu.

        Belediye Başkanı Ömer Tarhan da birlik ve beraberliğin göstergesi olan bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirtti.

        Alevi Kültür Dernekleri Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim Tunç da Türkiye'de ve dünyada hiçbir gücün birlik ve beraberliği bozmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

        18 yıldır geleneksel olarak düzenledikleri etkinlikte her kesimden insanların katılmasının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Tunç, "Aşure, çokluğun içinde birliğin, sevgi, barış ve kardeşliğin sembolüdür. Kimsenin dilinden, dininden, kültür ve inancından, cinsiyetinden, yaşam tarzı ve siyasi düşüncesinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmayacağı bir Türkiye diliyorum." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından 3 günde hazırlanan 15 kazan aşure, dualarla dağıtıldı. Etkinlikte şiirler okundu, dua edildi, semah gösterisi sunuldu.

        Etkinliğe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, resmi kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler