Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Yaşar Polat'ın cenazesi, memleketi Kilis'in Polateli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Polat'ın (24) naaşı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından konvoy eşliğinde Polateli ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit Polat için burada helallik alındıktan sonra dualar edildi. Polat'ın naaşı, yakınlarının omuzlarında Güldüzü Camisi'nde düzenlenen tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin babası Sedat ve annesi Emine Polat ile kardeşleri, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

        İl Müftüsü Mahmut Karatepe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi. Şehit Polat'ın naaşı, daha sonra özel harekat polislerinin omuzlarında götürüldüğü ilçe mezarlığında toprağa verildi.

        Bu sırada, "Ağabey gittiğin yollarda seni takip edeceğiz" diye gözyaşı döken şehidin kardeşi Talat Polat'ı yakınları ve ağabeyinin silah arkadaşları teselli etti.

        Törene, Kilis Valisi İsmail Çataklı, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Belediye Başkanı Hasan Kara, Polateli Kaymakamı Adem Uslan, Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Musabeyli Kaymakamı Ökkeş Beyaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Aziz Özdemir, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, şehidin silah arkadaşları ve binlerce vatandaş katıldı.

        Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristin kendisini patlatması sonucu 3 polis memuru şehit olmuş, 5 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 9 kişi yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler