Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA(AA) - Merzifon Belediyesi bünyesinde hizmet veren Acze Düşenler Derneğince vatandaşlara aşure ikram edildi.

        Belediye Başkanı Alp Kargı Yazgı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bolluk, bereket, paylaşım ve şükrün göstergesi olan aşure geleneğini ilçede sürdürmek istediklerini söyledi.

        Aşurenin bereketi ve paylaşmayı temsil ettiğini ifade eden Kargı, "Vatandaşlarımıza bu mübarek ayda aşure dağıttık. Vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi. Aşure günü, vatandaşlarımızın yanında, onlarla muhabbetle bir arada olduğumuz önemi ve anlamı büyük bir gündür. Maksat insanlar arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi değerleri pekiştirmektir. Fikri, düşüncesi, her ne olursa olsun bu kapsamda aşure hazırlayarak dağıtımı yapıyoruz, bu vesileyle tüm halkımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

        Konuşmanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler