Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin ve polis memuru Nedip Cengiz Eker'in isimlerinin yazılı olduğu sokak tabelaları törenle açıldı.

        Marmaris Siteler Mahallesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'in isimlerinin yazılı olduğu tabelaların açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

        Muğla Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, bayrağın dalgalanmasına engel olanlara karşı tek vücut olup kendilerini siper eden şehitlerin emanetlerini korumanın, acılarını teselli ettiğini belirtti. Türkiye'ye darbe yapmaya çalışanlara karşı milletin ve güvenlik kuvvetlerinin gereğini yaptığını vurgulayan Çiçek, "Bu ülkeyi kurarken şehit verdiysek yaşatırken de şehit veriyoruz. Gözümü yaşartan, bizleri duygulandıran Marmaris'teki kahramanlıklar elbette ki unutulmayacaktır. Marmaris'te demokrasinin meşalesini söndürmeyenler, tankların önüne duran, mermilere hedef olan şehitlerimizi unutmamız mümkün mü? Şehitlerimiz ve gazilerimiz gönlümüzde yaşayacak." diye konuştu.

        Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da meclis üyelerinin oy birliği ile çatışmanın çıktığı bölgedeki iki sokağa, şehitlerin isimlerinin verildiğini söyledi. Acar, "Şehitlerin ailelerinin yüreğine bir damla su serptiysek birer Marmarisli, birer Türk olarak ne mutlu bizlere." dedi.

        - Şehit babasından duygulandıran konuşma

        Şehit Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker'in konuşması, törene katılanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

        İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale" şiirinden dizeler okuyan Eker, şöyle konuştu:

        "Dişimizle tırnağımızla inşa ettiğimiz, kanla suladığımız, dualarla kurduğumuz bu aziz vatanı son Türk kalana kadar yok edemeyeceklerinin hala farkında değillerdir. 'Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak', Nene Hatunları, Şahin Beyleri, Topal Osmanları, Sütçü İmamları hep kitaplarda okumuştuk. Ama o karanlık 15 Temmuz gecesinde onlar da aramızdaydı. Yoksa tanka nasıl kafa tutarsınız, F-16'ya nasıl parmak sallarsınız, G3 mermilerine nasıl kafa uzatırsınız? Şehadet şerbetinden içmek için çırpınan bu asil milleti, batılılar 'Türkler çıldırmış olmalı' diye tanımlıyor. Anlamıyor. Bizde bayrağın şehit emaneti olduğunu anlamıyorlar. Emanetin bizde namus olduğunu bilmiyorlar. Bir ölür bin diriliriz be gafiller. Unutmamalıyız ki 15 Temmuz'da hayatını toprak uğruna feda edenler, bize bu vatanı emanet bıraktılar. Bugüne kadar bir masal gibi, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nı canlı yayın izler gibi izlediniz. Bu acı tecrübenin bundan sonra da unutulmaması gerekir."

        Eker, kardeşlik duygularında birleşilmesini, Yenikapı ruhuyla ülkenin bekası için vatanı savunmada millet olarak asla taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı. Eker, "Etnik kimliğimiz ne olursa 'vatan' deyince tek ülke, tek bayrak, tek millet olarak her türlü göreve amadeyim." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler