Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'de, İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından "Benim Adım Türkiye" adlı oyun sahnelendi.

        Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki tiyatro oyununu, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin Vali Yardımcıları Önder Coşğun, Mutlu Almalı, İl Müftüsü Kemal Uçkun, bazı daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

        Merkez Cami İmam-Hatibi Cihat Çelik’in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Kemal Uçkun,15 Temmuz'da demokrasinin, milletin, bayrağın ve bütün manevi değerlerin galip geldiği bir gece olduğunu ifade ederek, "O akşam bütün halkımız erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla, genciyle ve yaşlısıyla göğsündeki imanı ve elindeki şanlı bayrağımızla sokaklara dökülerek bu vatan bizimdir diyerek ortaya çıkmış ve o gün kazanmıştır. Bayrağımıza ve vatanımıza sahip olabilmek için mutlaka bir bedel ödemek gerekiyordu ve o günde millet olarak bir bedel ödedik." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından yönetmenliğini İsmail Gülnar’ın yaptığı, Nermin Bilgin’in de sahne tasarımını gerçekleştirdiği tek perdelik tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.

        Kurtuluş Savaşı'nda zor şartlar altında vatan için yapılan fedakarlıkların anlatıldığı oyunda, ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylar da perdeye aktarıldı.

        Tiyatro oyununun ardından Vali Doğanay, yönetmen İsmail Gülnar'a plaket sundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler