Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - ŞAHİN OKTAY - Kocaeli'nin Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi'ni gören ve yeşilin farklı tonlarını barındıran ilçesi Kartepe, spor çeşitliliğine imkan tanıyan coğrafi özellikleri ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda.

        Her mevsim farklı güzelliğe bürünen yüzlerce çeşit ağaçla kaplı Kartepe'de, kar ve su kayağı, trekking, kuş gözlemciliği, yamaç paraşütü, yelken, otomobil yarışları ve binicilik sporları yapılabiliyor.

        Alabalığı, dereleri ve tatlı su kaynaklarıyla tanınan Kartepe, yöresel lezzetleriyle de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

        - "4 mevsim turizm hareketliliği yaşanıyor"

        Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında çıkan yasa ile 10 beldenin birleşmesiyle kurulan Kartepe'nin, henüz çok genç bir ilçe olduğunu söyledi.

        İlçenin adını Samanlı Dağlarındaki kış sporlarının yapıldığı alandan aldığını dile getiren Üzülmez, Kartepe'nin, sanayi kenti Kocaeli'nin bir ilçesi olmasına rağmen sahip olduğu doğal güzellikleri dolayısıyla daha çok turizm ile öne çıktığını kaydetti.

        Üzülmez, ilçedeki turizm hareketliliğinin 4 mevsim boyunca yaşandığını vurgulayarak, "Kartepe'nin en önemli kimliği turizm. Kartepe hem yaz hem de kış turizmi için elverişli. Özellikle ilçeye adını veren Kartepe'de bütün kış sporları yapılabiliyor. Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden hem kış sporlarını yapabilmek hem de doğal güzellikleri görmek için çok sayıda vatandaş ziyaret ediyor." diye konuştu.

        Kartepe'nin kış turizmi ile öne çıkmasına rağmen yaz turizmi açısından daha avantajlı olduğuna işaret eden Üzülmez, "İlçemiz doğa sporlarıyla alakalı trekking, foto safari, yamaç paraşütü, su kayağı, binicilik, motor sporları, yelken ve kano, kuş gözlemciliği gibi her türlü imkanı sunuyor." ifadelerini kullandı.

        - "Arap turistler tercih ediyor"

        Üzülmez, ilçedeki tesis sayısının hızla arttığını belirterek, "Şu anda 1 adet 5 yıldızlı, 5 adet 4 yıldızlı, 6 adet 3 yıldızlı otel ve çok sayıda pansiyon var. Bunların yanında çok sayıda lüks otel inşaatı da devam ediyor." şeklinde konuştu.

        Kartepe'nin turizm verilerini paylaşan Üzülmez, şunları kaydetti:

        "2015 verilerine göre Kartepe'de bin 500 geceleme yapılmış, toplam konaklama sayısı 30 bin kişi olarak kayıt altına alınmış. 2015 yılında 60-70 bin yabancı turist ilçemizi ziyaret etmiş. Bu sayı günübirlikçileri de eklediğimiz zaman Kartepe'nin günlük nüfusu 500 bine kadar çıkabiliyor. Bu yıl gelen turist sayısında yüzde 70 artış olacağını tahmin ediyoruz. Araplar, ilçeye gelen yabancı turistlerin yüzde 90'ını oluşturuyor. Ülke olarak baktığımızda Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirliklerinden hatırı sayılır sayıda turist geliyor. Ayrıca, başta Arap takımları olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden takım kamp yapmaya geliyor. Geçen yıl 20'nin üzerinde yabancı, 50'nin üzerinde de yerli futbol takımı kamp yapmış."

        - Araplar cennetten bir köşe olarak görüyor

        Üzülmez, "Araplara Kartepe'ye gösterdikleri bu ilginin nedenini sorduğumda, ilçenin Kur'an-ı Kerim'deki 'yeşillikler içerisinden ırmaklar akan cennet tasvirine' uyduğunu söylüyor. Burayı cennetten bir köşe olarak gördükleri ve inançları noktasında sıkıntı yaşamadıkları için tercih ediyorlar." dedi.

        Kartepe'nin suni dokunuşlarla dünyanın kongre merkezi haline gelen Davos'tan çok daha güzel bir yer olduğunu ifade eden Üzülmez, "Hedefimiz, Kartepe'yi önce ülkemizde sonra da Arap coğrafyası başta olmak üzere dünyada tanınan bir turizm merkezi haline getirebilmek. Yatırımlarımız tamamlandığında ilçenin kayıt altına alınan turist sayısı 500 bine ulaşacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler