Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Birlik Vakfı Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fatih Aslan, sosyal medya üzerinden Vali Ali Yerlikaya’ya karşı başlatılan karalama kampanyasına tepki gösterdi.

        Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçte insanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ve bu süreçte bazı çevreler tarafından maksatlı bir şekilde özellikle sosyal medya üzerinden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'ya karşı karalama kampanyası başlatıldığını belirtti.

        "Valimiz Sayın Ali Yerlikaya hakkında bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada yer alan asılsız iddiaları kınıyorum" ifadelerini kullanan Tahmazoğlu, Gaziantep halkının Vali Yerlikaya'yı gerek 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gerekse sonrasında sergilediği duruşuyla çok iyi tanıdığını vurgulayarak şunları kaydetti:

        "Valimize yöneltilen bu haksız ve yalan iddialar Gaziantep halkı tarafından asla ciddiye alınmayacaktır. Gazi şehrimizde, özellikle güvenlik, eğitim ve Suriyeli mülteciler gibi alanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla şehrimizin takdirini kazanmış Valimiz sayın Ali Yerlikaya’ya karşı yapılan bu algı operasyonu başarılı olamayacaktır. Bazı medya ortamlarında yer alan bu maksatlı ve yalan iddialarla algı operasyonu yapılmaktadır. Bizler gazi şehrin evlatları olarak, terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda, güvenlik güçlerimizin ve valimizin arkasında olduğumuzu bildiriyor, operasyonlarda şehit düşen emniyet güçlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."

        Birlik Vakfı Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fatih Aslan da Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya yönelik yapılan algı operasyonunu kınayarak, Vali Yerlikaya'nın yanında olduklarını bildirdi.

        DEAŞ hücre evlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın 16 Ekim saat 17.00'de yaptığı açıklamaların bazı gazete ve sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak farklı şekilde gösterildiğini kaydeden Aslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

        "Açıklamasında hücre evinin bulunduğu binadaki diğer insanların zarar görmemesi için polisin bina karşısındaki inşaattan operasyonu yapmayı planladığını anlatan Vali Yerlikaya’nın bu açıklaması sanki DEAŞ teröristi komşulara zarar vermemek için kendini inşaatta patlattı şeklinde yansıtıldı. Vali Yerlikaya’nın emniyet yetkililerinden söz ettiği kısım kesilerek sanki DAEŞ’ten söz ediyormuş gibi yansıtıldı. Videonun tamamı izlendiğinde Yerlikaya’nın polisin hassasiyetinden söz ettiği açıkça görülüyor. Son olarak bizlere düşen bizlere bir haber ulaştığında, o haberin doğru mu yanlış mı olduğunu araştırmak ve ona göre yorumda bulunmaktır. Böyle basit ve alçakça propagandalarla yöneticilerimiz asla susturulamayacaktır. Hak ortadadır ve insanlar nezdinde de eninde sonunda ortaya çıkacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler