Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, tanışma ve kaynaşma etkinliğinde bir araya geldi.

        Senato kararı ile Artuklu ilçesinde, geçici hizmet binasında eğitime başlayan öğrenciler, idari ve akademik personelle bir araya geldi.

        Nusaybin MYO Müdürü Yavuz Dinç, burada yaptığı konuşmada okulda Uygulamalı İngilizce ve Dış Ticaret bölümünde 138 öğrencilerinin olduğunu belirtti.

        Yeni eğitim ve öğretim yılına başladıklarını aktaran Dinç, kendilerine emanet edilen gençlerin yarına hazırlayacak olmanın heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

        Üniversitelerin ülkelerin uygarlık yarışındaki itici gücü ve vazgeçilmez kurumlarından biri olduğunu aktaran Dinç, şöyle dedi:

        "Üniversitelerimiz, yalnız hizmet veren değil, bilgi ve teknoloji üreten kurumlardır. Bu özellikleriyle ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte, üretilen bilgileri insanlığın istifadesine sunmaktalar. Bu yüzden bizler sizlerden çok şeyler beklemekteyiz. Ülkemizin geleceğini, tarihini sizler yazacaksınız, sizlerin çabasıyla şekillenecek. Lütfen kendi potansiyelinizi keşfedin."

        Dış Ticaret Bölüm Başkanı ve Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Celal Gültekin ise, her zaman ve her şartlarda öğrencilerinin yanında olduklarını ve olacaklarını belirterek eğitim yılının başarılarla geçmesi temennisinde bulundu.

        Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Heja Dilay Çelik de, okul için hafta içi her gün Nusaybin'den gelip gittiğini belirterek okuldan memnun olduklarını kaydetti.

        Öğrenci Elif Biçki ise, okula heyecanla gidip geldiğini, mutlu olduğunu belirterek, böyle bir imkan sağladıkları için okulun idareci ve akademisyenlerine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler