Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz'i Körfez ülkelerinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) projeleri ile tanıttıklarını söyledi.

        Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ve beraberindeki heyet, DOKA'nın çalışmalarını incelemek üzere geldikleri Trabzon'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

        TTSO Başkanı ve DOKA Yönetim Kurulu Üyesi Hacısalihoğlu, makamında gerçekleştirilen görüşmede, Altunsu ve beraberindekilere, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

        Projelerin, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda potansiyelleri harekete geçirecek, hükümetin öncelik verdiği hedeflere göre seçildiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, özel sektörü harekete geçirecek projelere DOKA bölgesinde ağırlık verdiklerini ifade etti.

        Hacısalihoğlu, ekonominin nasıl canlandırılacağı, istihdamın nasıl artırılacağı ve ihracatın nasıl geliştirileceği gibi soruların özünde özel sektörün bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "Özel sektörü, fikir ve projelerle dönüştürmeliyiz. Bunun en güzel örneğini turizm sektöründe yaşadık. Karadeniz'i Körfez ülkelerinde DOKA projeleri ile tanıttık. Ardından oluşan talep karşısında bölgede özel sektör turizm yatırımlarını gerçekleştirdi. Kısa sürede DOKA bölgesinde turizm yatırımları önemli bir kapasiteye ulaştı. DOKA bölgesinde turizm merkezi Trabzon'dur. Buraya gelmeleri sağlanan turistler bölgeye yayılıyor. Bölgemizde özellikle ekoturizmi geliştirmeye çalışıyoruz."

        Türkiye'de iç turizmin de önemsenmesi gerektiğini dile getiren Hacısalihoğlu, Çukurova ve Doğu Karadeniz Bölgeleri arasında karşılıklı turizm hareketinin geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        Trabzon ile Adana arasında karşılıklı uçak seferlerinin bulunmasının önemli bir potansiyel yarattığına işaret eden Hacısalihoğlu, Adana, Mersin ile Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin turizm sektörünü dikkate alarak proje geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

        Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise Türkiye'de kalkınma ajansları arasında deneyim ve bilgi paylaşımının çok faydalı sonuçlar oluşturduğunu söyledi.

        DOKA'nın bölgesinde yürüttüğü proje ve çalışmaları görme fırsatı bulduklarını anlatan Altunsu, "Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye'nin güzel bölgelerinden biri. Bölgede DOKA'nın paydaş kurumlarla oluşturduğu vizyon, yapılan çalışmalar ve alınan sonuçları çok başarılı bulduk. DOKA bölgesinde ajansın, paydaşları ile oldukça başarılı güç birliği sağladığını gördük. Burada gördüğümüz deneyimlerden yararlanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Altunsu başkanlığındaki heyette, Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tarı, Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Bahattin Karahasanoğlu, Adana Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun ve Planlama Birimi Uzmanı Aslı Şekeroğulları da yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler