Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Malkara Toplum Sağlığı Merkezi, kadınlara yönelik "Meme Kanseri" semineri düzenledi.

        Malkara Toplum Sağlığı Doktoru Hafize Ser, Sosyal Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, anne sütünün ve emzirmenin hem annenin sağlığı hemde bebek sağlığı için çok önemli olduğunu söyledi.

        Anne sütü ile beslenen bebeklerin hastalıklara karşı daha dirençli olduğunu anlatan Ser, "Anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha az görülmekte, beyin gelişimi daha iyi olmakta, allerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda ateroskleroz, kanser ve multipl skleroz gibi hastalıklar daha az bildirilmektedir." dedi.

        Emziren annelerde meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz ve kansızlık daha az görüldüğünü anlatan Ser, şöyle konuştu:

        "Meme kanseri, kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. Meme kanseri oluşumunda genetik değişiklikler çok önemlidir. Kadın cinsiyet ve yaşlanma meme kanseri için en önemli risk faktörleridir. İlk doğum yaşı: 30 yaşından sonra ilk doğumunu yapanlarda, 18 yaş öncesinde ilk doğumunu yapanlara göre risk artmaktadır. Daha önceleri doğum sayısı ile kanser gelişimi arasında ters ilişki olduğu öne sürülmüşse de bu ilişki gösterilememiştir. Yine de hamilelik döneminde östrojen hormonunun daha düşük seviyelerde olması bu koruyucu etkinin ortaya çıkmasını sağlıyor olabilir. Meme kanseri tedavisi, alanında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yapılmalıdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler