Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Serik Devlet Hastanesine alınan kemik dansitometri cihazı hizmete girdi.

        Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, halk arasında kemik tarama cihazı olarak bilinen kemik dansitometri cihazı vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

        Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Kara, halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporozun özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda ve daha az oranda erkeklerde görüldüğünü belirtti.

        Söz konusu hastalık nedeniyle hastalardaki kronik ağrı veya düşme sonrasında gelişebilecek kırıkların hayat kalitesini olumsuz yönde etkilediğini aktaran Kara, "Tetkik başlıca kemik yapısını ve yoğunluğunu ölçen kemik dansitometri adı verilen cihazla yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

        Kara, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin desteğiyle Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye tahsis edildiğini vurgulayarak, özellikle fizik tedavi, ortopedi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından istenen tetkik sonucunda, kemik erimesi tanısı konularak hastaların tedavilerine başlandığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler