Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ünye ilçesinde, dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi.

        Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) ev sahipliğinde tertiplenen seminerde, oda üyeleri ile Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri bilgilendirildi.

        ÜTSO Meclis Başkanı Hamza Güray, oda binasındaki seminerde yaptığı konuşmada, ihracatın odalar ve ülke için çok önemli olduğunu söyledi.

        Bölgede yetiştirilen fındığın, çok değeli bir ihracat ürünü olduğunu vurgulayan Güray, "Yılda yaklaşık üç milyar dolarlık bir ihracat girdisi sağlıyor. Bizim, fındık haricinde alternatif ürünlerin de ihracatını yapmamız gerekiyor. Bugün bu seminerde bu alternatif yöntemleri de değerlendirmiş olacağız." dedi.

        İhracat Geliştirme Uzmanı Mustafa Yılmaz, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Nurullah Asim Akbulut ve Eximbank Uzmanları Münevver Akar ve Yakup Yıldız sunumlarıyla katılımcıları bilgi verdi.

        Yaklaşık üç saat süren seminerde, ihracatta sağlanan devlet destekleri anlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler