Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Terör eylemlerinin sahnede görünen silueti sizi asla kandırmasın. Hep şuna bakın bu terör öylemi hangi sonuçlara hizmet ediyor, bu terör eyleminden kim nasıl besleniyor, bu terör öylemi hangi sembolleri ihtiva ediyor." dedi.

        Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Serdivan Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Yeniler Kulübü ve SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Devletin Yeniden Yapılanma İhtiyacı" konulu konferansa katılan Külünk, gençlerin 15 Temmuz'da ezber bozduğunu belirtti.

        Külünk, Anadolu'nun dışarıdan tanımlamaya ve şekil vermeye kalkışıldığını ifade ederek, "Ne olacak bu gençliğin hali?', 'Bu gençlik nereye gidiyor?', ''Acaba bu gençlikle Türkiye gelecekte nasıl vücut bulacak?' soruları soruluyordu. Bu sorular aslında kasıtlı sorulardı. Bu soruları sordurtan akıl da 15 Temmuz'un arkasındaki kirli akıldı çünkü bu toprakları değersiz kılmak, medeniyet değerlerimizden teslim almak istiyorlardı. 15 Temmuz gecesi aslında bu ülkede o kadar çok şey değişti ki... Ümit ediyorum ki üniversitelerimiz 15 Temmuz'un siyasal, iktisadi, küresel bağlamda nice doktora çalışmalarının önünü açacakları gibi üniversitelerimizin sosyoloji bölümlerinin özellikle sosyal boyutunu ciddi anlamda yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptıracaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

        "15 Temmuz'un asıl konuşmamız gereken noktalarından biri 17-25 yaş neslin ayağa kalkışıdır." diyen Külünk, şöyle devam etti:

        "Siz o gece ezber bozdunuz. O gece neoliberalizmin küreselleşme başlığı altında yeryüzündeki yok etmeye çalıştığı yerli ne kadar değer varsa yani ülke, devlet, millet, yerel kültür temelli milli ve yerli olmak temelli ne kadar değer varsa bu değerlerin cümlesi Berlin Duvarı'nın yıkılışı ardından dünyanın tek tipleştirmek isteyen, tek kutuplu dünya ve tek tipli dünya haline getirmek isteyen küresel paraizm aklının kültürel kodlarda da insanlığı tek tipleştirmesine karşı o gece aslında siz bir Anadolu duruşu ortaya koyarak dediniz ki 'biz yerli ve milli olan ne varsa hepsine sahip çıkacağız."

        Külünk, FETÖ'nün taşeron olduğunu savunarak, "Dün Ergenekoncular vardı bugün Ergenekoncular'ın dindar türevi var, farkı yok. Dün 27 Mayısçılar vardı bugün bu taşeron örgüt var ama 27 Mayısçıların arkasındaki aklın ne istediğini anlamazsak 27 Mayıs'ın ne yapmak istediğini anlayamayız. Terör eylemlerinin sahnede görünen silueti sizi asla kandırmasın. Hep şuna bakın bu terör öylemi hangi sonuçlara hizmet ediyor, bu terör eyleminden kim nasıl besleniyor, bu terör öylemi hangi sembolleri ihtiva ediyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler