Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen hasta ve yaşlı bakımı kursunu tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları verildi.

        Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik, kulüp tesisinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Tarsus'un sosyal, kültürel ve eğitimine katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, 560 saat süreli kurs programında hasta ve yaşlı refakatçi modüler eğitimi verildiğini söyledi.

        Kulüp olarak genç kız ve kadınların yaşamlarını değiştirmek için fırsatlar ortaya koyarak onların geliştirme çabası içinde olduklarını ifade eden Dirik, şunları kaydetti:

        "Bizler kadın ve kız çocuklarının bireysel ve müşterek olarak özlemlerini hayata geçirdiği ve tüm dünyada güçlü, barışçıl topluluklar yaratmak adına erkeklerle eşit söz hakkına sahip olduğu bir dünya için el ele vermiş bir topluluğuz. Amacımız, uluslararası anlayış ve barışın ilerlemesi için hükümetlerle ve diğer organizasyonlarla işbirliği yaparak soroptimistliği tüm dünyada tanıtmak. Kadınlara ve genç kızlara yönelik değişik projelerimiz bulunmakta. Sırasıyla bu projelerimizi bundan sonra da aynı motivasyon ve heyecan içinde hayata geçireceğiz."

        Konuşmanın ardından kursu tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler