Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay Valisi Erdal Ata, milletin tercih ve teveccühüyle iş başına gelen muhtarların, son derece önemli görevler üstlendiğini belirtti.

        Vali Ata, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Hatay'daki bazı muhtarları makamında kabul etti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ata, geçen yıl muhtarlık müessesenin ihtiyaçları ve karşılaştıkları sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözümleri ile muhtarlık müessesinin tarihsel bağlarını korumak amacıyla 19 Ekim Günü'nün hükümet tarafından 'Muhtarlar Günü' olarak belirlendiğini hatırlattı.

        Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel öğesi olan katılımcı demokrasinin sağlanmasında muhtarların önemli görevler üstlendiğini ifade eden Ata, şunları söyledi:

        "Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerimiz ile devlet kurumları arasındaki ilişkinin koordinesinde köprü görevi görüyor. Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunmaktadır. Bu sayısının 593'ü ise ilimizde bulunmaktadır. Milletimizin tercih ve teveccühüyle iş başına gelmiş olan muhtar kardeşlerimiz son derece önemli görev üstlenmişlerdir. Kamunun ilimizdeki hizmetlerinin yapılmasında hizmetlerin en ücra noktalara ulaşmasında muhtarlarımıza önemli görevler düşmektedir. Görev yaptığınız süreçte, inanıyorum ki hizmetin ulaşması için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Emniyetten, asayişe ve diğer kamu diğer kamu hizmetlerinin yapılmasında, kamu kurum ve kuruluşlarımıza elinizden geldiğince destek oluyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum ve görevinizde başarılar diliyorum."

        Muhtarlar adına konuşan Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu da kabullerinden dolayı Vali Ata'ya teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler