Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında, 5 üniversite arasına girmeyi başaran kurumda, tekstil, dericilik ve seramik alanlarında bilimsel çalışmalar gerçekleştirileceğini bildirdi.

        Çelik yaptığı yazılı açıklamada, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, YÖK tarafından yürütülen "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesi kapsamında, Uşak Üniversitesinin tekstil, dericilik ve seramik alanlarında pilot yükseköğretim kurumu seçildiğini açıklamasının, gurur verici olduğunu ifade etti.

        Uşak Üniversitesinin, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında yapılan birkaç aşamalı değerlendirmenin ardından, kalan 15 aday yükseköğretim kurumu arasında yer alarak 5 üniversite arasına girmeyi başardığını kaydeden Çelik, tekstil, dericilik ve seramik alanlarında pilot üniversite olarak bilimsel çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.

        Prof. Dr. Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Ülkemiz hedefleri kapsamında, üniversitelerin, başta bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, iktisadi, sosyal ve beşeri sermayeyi geliştirmesi adına üniversitelerimize önemli görevler düşüyor. Üniversitelerimiz tek tipten uzaklaşarak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmeleri ve güçlü yönlerini dikkate almaları gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda üniversitelerin ihtisaslaşması çok önemli. Bu adım ihtisaslaşmanın somut olarak başladığını gösteriyor. 'Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' projesi kapsamında, bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda üniversitemiz özel olarak teşvik edilecek. Biz de bu teşviklerle tekstil, deri ve seramik sektörlerinin geliştirilmesine bilimsel destek olacağız. Hocalarımız, sanayicilerimizle katma değeri yüksek ürünler üreterek her türlü sektörel sorunların çözümünde projeler hazırlayacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler