Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, Akçadağ ilçesinde aşure etkinliğine katıldı.

        Vali Toprak, Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'nde düzenlenen aşure programına katılarak, aşure kazanını karıştırdı ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

        Burada konuşan Toprak, mübarek Muharrem ayının bu enginliğinde, güzelliğinde, günden güne tüm kıymetli dostlarla birlikte bir aşure programından bir başka aşure programına gittiklerini ve aşurenin içerisindeki tatları oluşturan güzellikler gibi insanların da bir arada olması, birbirini anlaması, dinlemesi, gönülden gönüle sevgiyi, kardeşliği, barışı, huzuru terennüm etmesinin en güzel doğurduğu sonuç diye ifade ettiğini belirtti.

        Allah'ın birlik ve beraberliklerini bozmamasını isteyen, aralarına nifak sokmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini aktaran Vali Toprak, şunları kaydetti:

        "Toplum olarak hiçbir şekilde birbirimizi itmeden, ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan, benimseyerek ruhumuza, gönlümüze, vicdanımıza, ahlakımıza sindirerek ve birbirimize olan yaklaşımlarımızın temel noktasının sevgi ve hoşgörüden çıkmasını da ben niyaz ediyorum, diliyorum. Bu güzellikler içerisinde mübarek Muharrem ayı çok önemli gelişmelerin, önemli güzelliklerin insanlara geldiği günlerdir. 15 Temmuz'da da ülkemizin bekasını, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik çok hain bir girişim oldu. El birliğiyle Malatya'da da ülkemizde de her bir noktamızda da vatandaşlarımız devletin bekasını ortadan kaldırmaya yeltenen o hain girişimin bir dini hareket olmamasına rağmen dini görünüm altında ülkemizi ne hale getirdiğini iyi bir şekilde gördü. Meydanlarda, köyümüzde, mahallemizde, ilçelerimizde birlik ve beraberlik içerisinde, aramıza nifakın girmesini önledik. Hep birlikte, kol kola, hangi siyasi fikirden olursak olalım, hangi mezhepten, hangi meşrepten olursak olalım, hangi renkten, dilden olursak olalım, hangi inançtan olursak olalım, hiç önemli değil hepimiz için Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekası, birliği bağımsızlığı her şeyden önemlidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler