Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Programda konuşan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, muhtarlar gününün önemine değinerek, muhtarların yerel yönetimler içindeki yerine dikkat çekti.

        "Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerden gelen tecrübesi, birikimi muhtarlarla omuz omuza vererek elde ettiği başarılar muhtarlarımızın önemini kat kat artırmıştır." diyen Çenet, şunları söyledi:

        "2002 yılı bittiğinde muhtarların 120 lira olan maaşı bugün on kat artarak bin 300 lira olmasıyla sonuçlanmıştır. Muhtarlık kamu yönetimiyle halkımız arasında çok önemli bir köprüdür ve halkımızın mahallesinde ilk başvuru merkezidir. Muhtarlarımız her ne kadar vicdanlarının sesini dinleyerek, kaymakamlarıyla daire amirleriyle el ele, omuz omuza vererek vatandaşlarımızın sorunlarını ele alırsa bizler de görev yaptığımız yerlerde o kadar başarılı oluruz. Bizler vatandaşlarımızı kucaklamakla mükellefiz. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum."

        Muhtarlar adına söz alan Esenyurt Mahalle Muhtarı Selim Genç de 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak belirlendiğini anımsattı.

        Muhtarların ülkede demokrasinin gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Genç, "Muhtarlık yönetime katkıda sağlamanın önemli araçlarından biridir. Muhtarlar vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibarıyla da kamu hizmetlerinin yürütülmesinde rolü büyüktür." diye konuştu.

        Törene, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Okyay, kurum amirleri ile muhtarlar da katıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler