Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kırcami'de 2017 yılı içinde imar tapularının verileceği bildirildi.

        Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içine alan Kırcami bölgesine ilişkin imar planlama sürecinde elde olmayan nedenlerle kısa süreli gecikmeler yaşanmakla birlikte, süreci engelleyici hiçbir olumsuzluğun söz konusu olmadığı kaydedildi.

        5 bin ölçekli nazım imar planına açılan davalarda oluşan bilirkişi raporları doğrultusunda Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin ortak kararlarıyla revizyon yapıldığı belirtilen açıklamada, bu sürecin uygulama imar planı ve parselasyon sürecinde yaklaşık 3 ay gecikmeye neden olduğu ifade edildi.

        Bu süreçle birlikte Muratpaşa Belediyesinin Kırcami'de parselasyon uygulamasına devam ettiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

        "2017 yılı içerisinde Muratpaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenlerinden parselasyon işlemi onaylanıp, askı işlemlerine başlanacak. Askıda itiraz olursa, itirazlar değerlendirildikten sonra kesinleşen parselasyon planı tescil işlemleri için Kadastro ve Tapu Müdürlüğü’ne gönderilecektir. Tescil işlemlerinin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı ve bölgede 2017 yılı içerisinde imar tapularının verileceği öngörülmekte olup, Belediyemiz Kırcami Bölgesindeki sorunlarla ilgili çözüme yönelik çalışmalara hassasiyetle devam etmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler