Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda yakalanıp adliyeye sevk edilen 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca Kars merkezli yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kars'ın yanı sıra Ankara, Konya, Gaziantep, Adıyaman, Kütahya, Aydın, Burdur, Bingöl, Bayburt'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 11'inin İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Kars Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 11 zanlı, Kars Adliyesine sevk edildi.

        Cumhuriyet savcılığında ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan, "örgütün ildeki mühendislerden sorumlu imamı" İrfan V. ile akademisyenler Onur T, Emsal A. ve Sergül A. tutuklandı. Diğer 7 zanlı ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan eski Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan'ın da aralarında yer aldığı 13 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler