Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla şehir merkezindeki 450 kilometrelik isale ve şebeke hatları yenilemesi projesinde sona gelindiği bildirildi.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, projeyle ilgili olarak Fen İşleri Müdürü Hamit Kutlu, Su ve Kanalizasyon Müdürü Gürkan Kaçar ve İşletme ve İştirakler Müdürü Murat Kuleli ile bir toplantı yaparak bilgi aldı.

        Güleç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirtti.

        40 yıldan beri yenilenmeyen 450 kilometrelik isale ve içme suyu şebeke hatlarını yenileyeceklerine dikkat çeken Güleç, şunları kaydetti:

        "Altyapıda yaptığımız çalışmalara ilave olarak 9 adet yeni içme suyu deposu yapıyoruz. Mevcuttaki depolarımızda ise yenileme çalışmalarına başladık. Sadece bakım onarım yapmıyoruz. Bazı mahallelerimizde sıfırdan depo yaparken, bazılarında ise yenileme çalışması yapıyoruz. Yalova'da eski su deposu bırakmayacağız. Vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı su içecek. Şu anda belediyemiz imkanlarıyla yapılan 2 su deposuna otomasyon sistemi kuruyoruz. Emirbayırı'nda bulunan su deposunda çalışmalar bitmek üzere. Yalnızca internet sistemi kurulacak ve bundan böyle Emirbayırı su deposu da Kazımiye su deposunda olduğu gibi eleman ihtiyacı olmadan otomasyon sistemi sayesinde uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek. Emirbayırı su deposunun ardından Çamlık su deposunda otomasyon sistemi kurmak için çalışmalara başlayacağız."

        - Başkan Salman mahalle muhtarlarını ağırladı

        Mahalle Muhtarları, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ziyaret etti.

        Yalovalı muhtarlar, Atatürk anıtına çelenk sunduktan sonra Vali Tuğba Yılmaz'ı, daha sonra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı da ziyaret etti.

        Ziyarette konuşan Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, kendileri için çok özel bir gün olduğunu belirtti.

        Emeği geçenlere teşekkür eden Kandemir, "Bu özel günde bu ziyaretimiz de bizim için çok özel. Vefa Salman, muhtarlara çok önem veren bizlerle sürekli dirsek temasında hizmet üreten bir belediye başkanı. Kendisine de bu vesileyle çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Başkan Salman ise, mahallelerin tüm ihtiyaçlarının çözüme kavuşması için muhtarların ciddi katkı da bulunduğunu vurguladı.

        Salman, "Siz değerli mahalle muhtarlarım, vatandaşlarımız ve devlet arasında köprü kurmak gibi önemli bir görevi yürütüyorsunuz. Ben ve ekip arkadaşlarım için muhtarlarımızın görüşleri her zaman çok önemli oldu. Sizlerin 19 Ekim Muhtarlar Günü'nüzü kutluyor, başarılı çalışmalarınız için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler