Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar ile Türkiye Muhtarlar Derneği Havza Şube Başkanı Atilla Turguter, gün dolayısıyla Mehmetçik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

        Törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

        Çavdar, törende yaptığı konuşmada, tarihi 1829 yılına uzanan muhtarlık müessesinin, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirterek, "Bizler yerel yönetimlerin en alt birimleri olarak seçildiğimiz bölgelerin sorunlarını birebir yaşayan ve muhatap olarak görülen kişileriz." dedi.

        Muhtarlar, daha sonra Havza Kaymakamı Alper Tanrısever'i ziyaret etti.

        Tanrısever, seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasinin çekirdeğini oluşturduğunu belirtti.

        Bakanlar Kurulu'nun geçen yıl aldığı kararla 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün bu yıl ilk kez kutlanmaya başlandığını hatırlatan Tanrısever, şunları söyledi:

        "Muhtarlarımız bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. İlçemizde 98 muhtar görev yapmakta. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak, gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar."

        Muhtarlar, daha sonra şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.

        Muhtarlara ziyaretlerde Havza Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Zeki Kurt eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler