Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - HÜSEYİN YILDIZ/BÜLENT MAVZER - Iğdır'da yaşayan ve 30'u lisanslı 56 sporcunun bulunduğu Kaya ailesi, özellikle ailelerindeki 21 boksör ile Türkiye, Avrupa ve çeşitli uluslararası şampiyonalarda başarılı sonuçlara imza atıyor.

        İl merkezinde yaşayan ve kendilerine ait spor kulübü bulunan Kaya ailesinde, 21 boksörün çeşitli şampiyonlukları bulunuyor.

        Küçükten büyüğe tüm sporcuların çeşitli başarılara ulaştığı Kaya ailesi, sadece kendi aile fertlerine değil çevredeki diğer insanlara da boks ve diğer spor dallarında eğitim veriyor. İl merkezinde açtıkları spor salonunda çocuk ve gençleri yetiştiren aile, spor yapan insanların kötü alışkanlıklardan uzak duracağına inanarak boks, kick boks, karma dövüş sanatı ve vücut geliştirme dersleri veriyor.

        Boks antrenörü Bülent Kaya, Türkiye'de futbola verilen değerin diğer spor branşlarına da verilmesi gerektiğini, böylece ülkede sporun daha ileriye gideceğini söyledi.

        Kaya ailesindeki sporcuların büyüklerinden aldıkları desteklerle onlarca başarıya imza attıklarını belirten Bülent Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Boks sporu aile sporumuz, dedelerimizden kalma. Benim oğlum Türkiye şampiyonu, kardeşlerim Avrupa ve dünya şampiyonları, önemli boksörler. Bizde amca ve çocukları, kardeşler, yeğenler, torunlar ve birçok akrabamızdan oluşan 56 sporcu bulunmaktadır. En güzel şekilde şimdiye kadar ülkemizi temsil ettik, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluklarını ülkemize kazandırdık." dedi.

        Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan, hem günlük ev işleri hem de boks sporuyla uğraşan Nehir Kaya Timur ise 9 yıldır boks yaptığını kaydetti.

        Nehir Kaya Timur, bir kez Avrupa, iki kez Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek, "İki kez Türkiye ikincisi, bir kez de Türkiye üçüncüsü oldum. Boksu severek yapıyorum. Kaya ailesi biraz kalabalık. Ailecek, ağabeylerimle falan boks yapıyoruz. Ağabeylerimizden örnek aldık, büyüklerimiz ve küçüklerimiz bile boks yapıyor. Hem ev kadını olmak hem spor yapmak zor oluyor ama severek yapıyorum. Bırakmayı düşünmüyorum. Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmış bir aileyiz. Destek olunursa Türkiye'yi yine en iyi şekilde temsil etmeyi düşünüyoruz."

        -"Yeter ki ay yıldızlı bayrağı dalgalandırın"

        Ailenin en başarılı boksörlerinden Savaş Kaya, uluslararası turnuvalarda 14 defa şampiyonluk elde etmiş.

        Anne ve babasının da desteğiyle boks sporuna başladığını kaydeden Savaş Kaya, "Her zaman şampiyonluk getirmemizi istediler. 'Yeter ki siz şampiyon olun, biz her zaman sizin yanınızdayız' dediler. Bu şekilde başladık. Bundan sonraki hedefimiz ülkemize, vatanımıza, milletimize başarılı sporcular yetiştirmek. Şu an büyüğümüzden küçüğümüze neredeyse tüm kilolarda şampiyonluğumuz var." diye görüş belirtti.

        Spor yapmak isteyen gençlere ailelerinin destek vermesi gerektiğini anlatan Savaş Kaya, şöyle devam etti:

        "Babam inşaatlarda çalışarak, keser sallayarak bizi bu seviyeye getirdi, 'Yeter ki siz yapın' diyerek destek verdi. Ailemiz, 'Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırın, bu vatana, bu millete, bu ülkeye şampiyonluklar getirin, sizden başka bir şey istemiyoruz' diyerek arkamızda durdu. Destek verilirse daha başarılı sporcular çıkar. Okulumda da daha başarılı sporcularım var."

        -"Hedefim dünya şampiyonluğu"

        Kaya ailesinin en küçük şampiyonu ise 13 yaşındaki Cem. İlkokula başladığı yıl boks sporuna da başlayan Cem, 2015 yılında Ankara'da düzenlenen şampiyonadan kafes dövüşü dalında Türkiye şampiyonluğuyla döndü.

        "Amcam Avrupa şampiyonu olunca boksa ilgim başladı." diyen Cem, şöyle konuştu:

        "Türkiye bayrağını Avrupa'da ve dünyada en iyi şekilde dalgalandırmayı düşünüyoruz, hedefimiz bu. Başarılarımızın devamını getireceğiz. Gelecekte spor yapamayan çocuklara yardım etmek isterim, onları spora yönelik faaliyetlerde çalıştırmak isterim. Hedefimde olimpiyat ve dünya şampiyonluğu var. İnşallah amcalarım ve babamın desteğiyle hedefime ulaşacağım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler