Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te 285 yeni bahçenin kurulumu yapılacak.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, bahçe çalışmasına başlandı.

        Dicle Kalkınma Ajansı’nca (DİKA) Koordinatörü Erdal Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 285 bahçenin bu yılın sonuna kadar biteceğini söyledi.

        Kırsal alanda yaşayan çiftçileri destekleme kararı aldıklarını ifade eden Özçelik, şunları kaydetti:

        "Siirt'te meyveciliğin geliştirilmesi ender oldu. Bunu ortak işbirliği platformu şeklinde geliştirdik. Tarım İl Müdürlükleriyle protokol imzaladık. Protokoller neticesinde çiftçilerimizden talep toplandı ve bahçeler kurulumu yapıldı. Siirt'te şu anda 285 bahçe bu kapsamda yapılmaktadır. Bu sene sonu itibariyle muhtemelen bitecek. Pervari ve Eruh gibi kırsal kesimde bütün boş araziler bizim desteklerimizle bahçe olmuş olacak. 5-10 yıl sonra ciddi bir şekilde maddi olarak karşılığını çiftçilerimiz göreceklerdir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler