Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Türkiye Beyazay Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirdiği "Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), engelli bireylerle, engelsiz bireyler golbol ve salon futbolu müsabakası yaptı.

        Derneğin Aksaray Temsilcisi ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş, yaptığı açıklamada, amaçlarının engelli bireylerle engelsiz bireyleri bir araya getirmek, önyargıları ortadan kaldırmak ve sosyal hayat içerisinde birlikte yaşama kültürünün oluşmasına katkı sunmak olduğunu kaydetti.

        ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise, engelli olmanın bireylerin kendi tercihi olmadığını söyledi.

        Yapılan bu ve benzeri etkinliklerin engelli bireyleri anlamak açısından önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Engelleri aşmada en önemli etken bireylerin birbirlerini anlamasıdır. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Aksaray ve Somuncubaba kulüplerinin görme engelli sporcuları, önce kendi aralarında, daha sonra Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencileri ve akademisyenleri ile golbol ve salon futbolu dallarında gösteri müsabakası oynadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler