Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Araban ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

        Araban Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

        Arabanlı muhtarlar adına konuşan Karacaören Mahallesi Muhtarı Hasan Doğan, muhtarlığın merkez idaresinin mührünün verildiği bir memurluk olduğunu söyledi.

        Muhtarların, vatandaşların gören gözü, konuşan dili olduğunu ifade eden Doğan, "Mevcut yönetim sistemi içinde muhtarlar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü muhtarlarımız yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları sebebiyle aziz halkımıza çok yakın olup onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler." dedi.

        Muhtarların elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci muhatabı olduğunu vurgulayan Doğan, muhtarların mahallelerde devletin temsilcisi olduğunu kaydetti.

        15 Temmuz darbe girişimine de değinen Doğan,şunları dile getirdi:

        "Başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geçmişte hayatını kaybeden muhtarlarımızdan 1990 yılında PKK'lı teröristlerce şehit edilen Araban ilçesine bağlı Gümüşpınar Köy Muhtarı Fevzi Özkan, hain yüzbaşı tarafından yakın mesafeden göğsünden vurularak şehit edilen İstanbul-Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş'ı ve son birkaç gün içinde Van'ın Erciş ilçesinde PKK'lı teröristlerce evinin önünde öldürülen Latifiye Mahalle Muhtarı Mehmet Şefik Doğu'yu rahmet ve minnetle anıyorum."

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler