Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kaş ilçesinde "Çizgi Film Değirmeni" adıyla çizgi film atölyesi açılacağı bildirildi.

        Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Sahilkılınçlı Mahallesi'ndeki eski okul binasında düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, çocuğun hayatının şekillenmesi ve kendini ifade etmesi açısından çizgi filmlerin önemli rolü olduğunu ifade ederek, bu sanatın geleneklerin yaşaması, örf ve adetlerin dünyaya tanıtılabilmesi adına da en iyi araç olduğunu belirtti.

        Çizgi Film Değirmeni'nde bölge insanı içinde yetenekli olanları keşfetmeye çalışacaklarını dile getiren Bayar, "Bölgemizde yetenekli çizgi film çizerleri çıkarsa ülkemize de katkı sağlanmış olur. Yakın gelecekte dünyaca ünlü çizgi film çizerleri buraya gelecek." dedi.

        Çizgi Film Değirmeni kurucusu ressam Fatih Küçük de tez çalışmasını çizgi film üzerine yaptığını ifade ederek,bu çalışmada herhangi bir ticari kaygılarının olmadığını söyledi.

        Özellikle Uzakdoğu'dan eğitmenler getireceklerini anlatan Küçük, "Köy okullarındaki çocuklar buraya gelebilecek. Çocuklar buraya gelsin, değirmen dönmeye başlasın." diye konuştu.

        Küçük, 400 metrekare alan üzerinde iki binadan oluşan Çizgi Film Değirmeni’nde kütüphane, yemekhane, sinema salonu ve çizgi film stüdyosu yer alacağını kaydetti.

        Toplantıya, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Orhan Karakoyun, daire amirleri ve müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler