Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Alaplı Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere yönelik açılan Osmanlıca kursuna öğrencilerin yanı sıra öğretmenler, hemşireler ve vatandaşlar da katılıyor.

        Alaplı Öğrenci Yurdu Müdürü Erhan Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kursa, öğrencilerin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

        Yaklaşık 64 saat sürecek kursa 25 kişinin katıldığını ifade eden Yavaş, "Osmanlıca kursu 4 aşamada gerçekleşecek. Birincisi Osmanlıca'da kolay metinler, ikincisi Türkçe imlası, üçüncüsü Arapça-Farsça metinler ve dördüncüsü ise arşiv ve edebi metinler olarak verilerek 64 saat sürecek. Öğrencilerimizden yeni Osmanlıca kurslarının açılması için talepler var." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler