Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin'de, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı tarafından muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.

        Atatürk Caddesi Ulu Camii önünde yapılan etkinlikte bin kişilik aşure, vatandaşa dağıtıldı.

        MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, programda yaptığı konuşma, muharrem ayının ve aşure etkinliklerinin, Türk-İslam geleneğindeki yerinin çok önemli olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerde muharrem ayını bir fırsat olarak bilmesi gerektiğini söyleyen Koç, şunları kaydetti:

        "Muharrem ayı matem ayı olmakla beraber, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumları bu ayda atılmaktadır. Bu ay toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için de önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle Afşinli vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Yakın zamanda vatan için, bayrak için birçok şehit verdik, gazi verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlı dilerken gazilerimize acil şifalar diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler