Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, "Türkiye ile Birleşik Krallık arasında oldukça heyecan verici ve gelişen bir dönemin başındayız." dedi.

        Duncan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Bakanlık'ta ortak basın toplantısı düzenledi.

        Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Duncan, Türkiye'yi son birkaç ay içinde ikinci kez ziyaret ettiğini anımsatttı.

        Duncan, "Türkiye'yi, darbe girişiminden sadece beş gün sonra 20 Temmuz'da ziyaret etmiştim. O zamanki ziyaretim Birleşik Krallık'ın darbe girişimine sert şekilde karşı çıktığını ve Türk halkıyla demokratik kurumlara destek verdiğini göstermek içindi." diye konuştu.

        Türkiye'nin "şüphesiz zorlu aylardan" geçtiğini ifade eden Duncan, kendisinin demokrasiyi savunanları ve darbeye karşı çıkanları alkışlamak için Türkiye'de olduğunu belirtti.

        Duncan, çeşitli grupların demokrasiyi ve anayasal düzeni desteklemek için toplanmasından etkilendiğini vurgulayarak, bu şiddetli saldırının faillerinin adalet karşısına çıkarılması, darbe girişimine yanıtın uluslararası yükümlülükler doğrultusunda verilmesi gerektiğini kaydetti.

        Terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Birleşik Krallık'ın taziyelerini sunan Duncan, "Her çeşit terörizmi kınadığımız gibi bu saldırıları da kınıyoruz ve Türkiye'nin her türlü terörizmle mücadelesine destek oluyoruz." ifadesini kullandı.

        Duncan ayrıca, DEAŞ'a karşı küresel koalisyonda Türkiye ile işbirliği yapmaktan çok memnun olduklarını dile getirerek, "Türkiye ile Birleşik Krallık arasında oldukça heyecan verici ve gelişen bir dönemin başındayız. Tüm Birleşik Krallık Bakanları gibi ben de Ankara'daki mevkidaşlarımla Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin, dünyayı imrendirecek seviyeye çıkarılmasını temin etmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler