Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Abana ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende merkez, mahalle ve köy muhtarları adına Yakabaşı köyü muhtarı Hasan Koç tarafından anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Törenin ardından Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu ve muhtarlar, Abana Kaymakamı Neslihan Kısa'yı makamında ziyaret etti.

        Kaymakam Kısa, ziyarette yaptığı konuşmada, muhtarların, vatandaş ve devlet arasında önemli bir aracı olduğunu belirtti.

        Kısa, şunları söyledi:

        "Sizler, bulunduğunuz mahalle ve köylerde halkın teveccühünü kazanmış, vatandaşın güvendiği, kendini temsil etmesi için tayin ettiği kişilersiniz. Vatandaşla birebir irtibat halinde olan, sorunları ve sıkıntıları ilk olarak tespit eden, bunları bize aktaran kıymetli muhtarlarımız, aynı zamanda sosyal devlet ilkesinin de hayata geçirilmesinde en önemli etkendir. Görevlerini başarıyla icra etmenin gayreti içinde olan muhtarlarımızın gününü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler