Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Edirne'de 23 Ekim Pazar günü Uluslararası 8. Cumhuriyet Bayramı Kupası Bisiklet Yol Yarışı düzenlenecek.

        Yarış, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Edirne Bisiklet Kulübünün (EBİS) organizasyonuyla yapılacak.

        Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 400 sporcunun pedal çevirmesi beklenen yarış, 6 kategoride koşulacak. Yarışın startı, 08.30'da Selimiye Camii önünde verilecek.

        EBİS Başkanı Sadi Çalışkan, yaptığı açıklamada ilk organizasyondan bugüne çok yol aldıklarını belirterek, yarışın düzenlenmesine katkıları olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

        Şampiyonanın gün geçtikçe büyüdüğünü aktaran Çalışkan, "8'incisi düzenlenecek yarışma için her şey hazır. Yarışmaya, Yemen, Irak, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımlar var. Edirne'de bisiklet kültürü gelişmeye devam ediyor. Edirne halkını yarışları izlemeye davet ediyorum." diye konuştu.

        Türkiye Bisiklet Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Utku Zorlutuna ise uluslararası bir nitelik kazanan şampiyona için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

        Zorlutuna, yarışta 70 ve 17 kilometrelik iki etabın bulunduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler