Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Midyat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Hükümet Konağı Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Kocatepe Konferans Salonunda devam eden programda konuşan ilçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "Bir derdimiz bir sıkıntımız olduğunda ilk aklımıza gelen seçilmiş yönetici sizlersiniz. Uzun süre babası muhtarlık yapmış bir insan olarak bir muhtarın evinde devletin ne kadar anlamlı, ne kadar önemli olduğunu bilen bir aileden geliyorum" dedi.

        En ücra yerlerde bile devleti muhtarların temsil ettiğini ifade eden Bingöl, "Sizler aynı zamanda demokrasinin de temelisiniz. Bir binayı ayakta tutan asıl unsur temelse, sizlerde demokrasinin temelisiniz. Bu anlamda bizler için çok önemlisiniz" diye konuştu.

        Midyat Muhtarlar Derneği Başkanı Talip Gürbüz de yaptığı konuşmada Osmanlı'dan günümüze taşınan ender kurumlardan birinin muhtarlık olduğunu dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler